WBS ULTRA MEMBRAANFILTRATIE SYSTEMEN

Legionella in waterleidingen
De waterkwaliteit in leidingen is vaak twijfelachtig door aanwezigheid van bacteriŽn/micro-organismen. Vooral in openbare gebouwen, ziekenhuizen, zwembaden, recreatieparken, etc. is de mogelijkheid aanwezig dat ideale groeiomstandigheden voor bacteriŽn, waaronder Legionella, ontstaan. Legionella is de veroorzaker van de 'veteranenziekte' en kan een risico voor de volksgezondheid vormen.
Eigenaren van collectieve waterleidinginstallaties dienen dan ook aan specifieke wetgeving inzake Legionellapreventie en/of de algemene zorgplicht te voldoen.


Toepassingsgebieden
De capaciteit van de WBS Ultra membraanfiltratie systemen begint bij 1000 liter per uur en is, in verband met de parallelle schakelmogelijkheid van de filterunits, ongelimiteerd. Bij de aangegeven capacitetit van het systeem heeft het systeem een maximale drukval van ca 0.8 - 1.0 bar. De systemen kunnen geplaatst worden direct na de watermeter in de koud waterleiding, voor een warm water installatie, in een warm water recirculatie systeem of net voor een tappunt.
 
Legionella verwijdering
Het WBS Ultra membraanfiltratie systeem filtert (Legionella) bacteriŽn, die van nature in (drink)water aanwezig zijn, uit het (drink)water. Het gepatenteerde Ultramembraan heeft een poriŽngrootte van 0,02 micron waardoor een log-8 verwijdering van (Legionella)bacteriŽn, welke groter zijn dan 0,2 micron, gerealiseerd wordt. Tevens worden organische deeltjes en een groot gedeelte van de virussen uit het water gefilterd. Door toepassing van de filtersystemen wordt de vorming van biofilm in leidingen en appendages tegengegaan. Tevens verandert de calcium/kalk structuur waardoor kalkafzetting aanzienlijk gereduceerd wordt en de kalkafzetting brosser wordt (eenvoudiger te verwijderen).
 
Filtratie
Een essentiŽle eigenschap van de WBS Ultra membraanfilters is dat kleine molekulen en ionen (zouten) die de chemische/fysische eigenschappen van het water bepalen, IN het water aanwezig blijven (worden niet eruit gefilterd!). Stoffen die in ons drinkwater zitten en die ons lichaam nodig heeft zoals calcium, magnesium en andere spore-elementen blijven IN het water aanwezig!
 

click hier voor technische gegevens