TECHNISCHE GEGEVENS

Het WBS systeem werkt onder normale waterleidingdruk en er zijn geen extra pompen benodigd. Het systeem is voorzien van een spoel / reinigingsfunctie welke door een ingestelde timer wordt geactiveerd. Tijdens deze functie wordt het membraanfilteroppervlak gereinigd en de afgevangen bacteriŽn en overige verontreinigingen worden naar het riool afgevoerd. In koudwater systemen worden de filters in het algemeen elke 6 uur gedurende 10 tot 15 seconden gespoeld. De Ultra membraanfiltratie systemen zijn gemonteerd op een metalen frame en worden afgeperst geleverd.
 
Het Ultra membraanfilter bestaat uit een PVC-filterhuis met daarin de membranen. Elk membraan afzonderlijk bestaat uit “7 bore capillaries”. De werking van het membraan is “van binnen naar buiten”. Dit betekent dat het water onder normale waterleidingdruk (of hoger, max 8 BAR) in de 7 capillairen geperst wordt en dan door het membraanoppervlak met een poriŽngrootte van 0,02 micrometer(mm) door het membraan stroomt. Alle onopgeloste deeltjes > 0,02 micrometer (mm), waaronder bacteriŽn, organische deeltjes, virussen en dergelijke blijven op het membraanoppervlak achter.
 
GeÔntegreerde spoel/reiniging functie
Tijdens het filtratie proces is het magneetventiel gesloten. Dit betekent dat het water door de membranen geperst wordt (van binnen naar buiten) en het gefilterde water afgetapt wordt en via de leidingen naar de betreffende tappunten geleid wordt. Op het membraanoppervlak zullen zich verontreinigingen afzetten en om te voorkomen dat het membraanoppervlak “dichtslibt”, hetgeen een grote drukval over het filter genereert, zit er een spoelfunctie op het systeem. Middels een timer wordt het magneetventiel periodiek gedurende enkele seconden geopend. Wanneer het magneetventiel geopend wordt, is het leidingwerk achter het magneetventiel (spui) drukloos.
 
Capaciteit (liter / uur) > 1000
Wateropbrengst (%) 99,5
Maximale waterdruk (Bar) 8
Minimale waterdruk (Bar) 2
Maximale watertemperatuur (°C)
Koud water systemen
Warm water systemen

40
80
Reductie bacteriën (%) 99,999999 (log8)
Reductie virussen (%) 99,99
Elektrische aansluiting (ge-aard)
Spanning (VAC)
Frequentie (Hz)
Vermogen (Watt)

230
50
> 15
Door het drukverschil zal het inkomende water in de lengterichting (binnenkant membranen) van de membranen stromen en wordt het membraanoppervlak schoongespoeld. Tevens wordt het membraan a.g.v. het drukverschil gedurende een korte periode teruggespoeld daar er gefilterd water van “buiten naar binnen” stroomt. Voordeel van deze kortstondige terugspoeling is dat kleine verontreinigingen die zich tegen het membraanoppervlak bevinden, losgemaakt worden en via het spoelwater naar het riool afgevoerd worden.
 
Het gefilterde water met daarin de opgeloste zouten en andere kleine moleculen wordt in de waterleiding geleid. Ultra membraanfiltratie genereert Ultra Puur water met behoud van de fysisch/chemische eigenschappen (osmotische waarde, pH, geleidbaarheid, smaak) hetgeen essentieel is voor behoud van leidingen en de volksgezondheid.
 

 
Middels de timer kan het tijdsinterval tussen de spoelingen en de tijdsduur van spoeling ingesteld worden. Deze zijn afhankelijk van de kwaliteit van het te behandelen water en of er sprake is van koud of warm water. Bij behandeling van koud drinkwater zal er gemiddeld 1 keer per 6 uur gedurende 10 tot 15 seconden gespoeld worden. Voor warm water bedraagt dit 1 keer per 4 uur gedurende 10 tot 15 seconden. (spoelcyclus is afhankelijk van de waterkwaliteit). Tijdens deze korte spoelfunctie wordt een minimale hoeveelheid spoelwater naar het riool afgevoerd.
 
Gegevens van de Ultra membranen
Materiaal:  gemodificeerd   PolyEtherSulfon (PES)
Buitendiameter membraan:     4,2 mm
Binnendiameter boren:           0,8 mm

Poriegrootte membraanopp.:  0,015 – 0,02 micron

Eigenschappen van de Ultra membranen
-  Groot membraanoppervlak, lage drukval
-  Homogeen membraanoppervlak
-  100% barriŤre tegen bacteriŽn
-  Inert materiaal (chemicaliŽn-proof)
-  Sterke structuur, membranen breken niet
-  Eenvoudig te spoelen/reinigen